Kunglig torsdag!

Hej fina bloggen! Hann inte skriva i torsdags så jag slänger in ett inlägg nu istället. Det var nämligen så att i torsdags så fick jag se flera av Europas kungligheter! Det var en vanlig dag, förutom att jag slutade vid tolv och åkte till Väla med kompisarna. Sedan spelade jag fiol på Dunkers. När jag satt och väntade på att orkestern skulle börja, planerade personalen hur de skulle spärra av och hålla säkerheten hög. När jag spelat gick jag ner, entrén var helt full av människor så jag gick ut istället. Tänkte strunta i det, eller kanske fotografera utifrån men två tjejer som jag spelar med, frågade om jag skulle fotografera kungligheterna. Sedan visade dem mig röda mattan. Ha, perfekt! Det stod kanske fem personer där, max. (Alla var ju  entrén.) Så jag fick en super bra plats längst fram.
Så kom dem alla väntat på. I en grå skåpbil anlände vår egen drottning Silvia, norska drottning Sonja, kung Harald av Norge och norges kronprins Haakon. Jag missade att se Haakon men fick se norges kungapar och Silvia, inte illa! Hade jag sträckt ut armen hade jag nuddat drottning Silvia, herregud vad lycklig jag är!... Det som är lite roligt är att när jag fick se kronprinsessparet åka häst och vagn den 19 juni 2010, då fick man vara på plats, som vi var, 5 timmar innan för att få stå längst fram. I torsdags stod jag i 10 minuter, fick se fler kungligheter, vara närmare dem, se dem längre och fick bättre bilder. Men det är klart, det var speciellt att vara på plats i Stockholm den där historiska dagen förra året... Här kommer några av mina egna bilder från i torsdags när kungligheterna kom till Dunkers för att närvara vid en vernissage med grafiska tryck, vid namn "Under stor press". Drottning Sonja ställer själv ut på utställningen. Du kan besöka den t.o.m 5 augusti 2012.
Min bästa bild, med sveriges och norges drottningar, som är goda väninnor! Visst tittar Silvia på mig ;)
Längst till vänster ser ni kung Harald, där bredvid honom skymtas Sonja och sedan vår egen Silvia!
I den här bilen kom några av Nordens kungligheter, lite roligt med tanke på hur de brukar anlända... :)

kungligkoll

Hej och välkommen till min blogg. Jag är en ung tjej som bor i Skåne och gillar kungligheter. Här på min blogg skriver jag om deras liv, stil och arbete. Jag ger också boktips och filmtips om kungligheter och svarar på alla frågor jag får så gott jag kan. Hoppas ni följer bloggen, jag uppdaterar så ofta jag kan. Kram!

RSS 2.0