En ny kunglig mage!

Härligt! Kommer ni ihåg mitt inlägg som jag skrev för drygt en månad sen?  Jag hade rätt, en av de fyra nygifta prinsessorna ska bli mamma! Ja, det kanske är fler än en som går och bär på en hemlighet, men en graviditet är bekräftad. Kan ni gissa vem?
Jo Tatiana och Nikolaos! Det grekiska folket jublar och drottning Anne-Marie får sitt tionde barnbarn. (Anne-Marie är född som dansk prinsessa, och lillasyster till prinsessan Benedikte av Danmark och danska drottning Margrethe.)
Det var i New York under förra veckan, som några fotografer fångade en utbuktning på den annars så smala prinsessan. Och gissa om de är glada! Nu har Victoria inte bara Marie att prata med, utan också Tatiana! Och deras barn kommer i precis samma ålder... Kanske det resulterar i några kungliga kärlekspar i framtiden?





















Visst ser ni magen?
Och förlåt för dålig uppdatering, har ju höstlov nu så ska försöka blogga mer, men kan inte lova något. Puss så länge!
P.s det är ännu okänt när paret får sitt första barn.

De vackraste klänningarna! Titta och... inspireras

Här bjuder jag nu på godbitarna ur Kronprinsessan Maximas garderob.
1. Gala i New York, hösten 2009 Ljuvlig. Helt underbart ljuvlig... Maximas skira prinsessdröm i rosa chiffong är en av de vackraste klänningar jag någonsin sett. Den vinner lätt första platsen över Maximas klänningar, med glitter och just min favoritfärg, rosa och luftig vidd på klänningen. Jag älskar den! Full träff Maxima!
2. Fest konserten inför Victoria och Daniels bröllop, Stockholm 18 juni 2010. En sommardröm är min första tanke när jag ser klänningen. Den stora tygrosen i midjan, det korta chiffongsläpet och hur klänningen sitter på henne är perfekt. Och perfekt för änamålet, som en liten hyllning för kärleken.
3. Maximas 40-årsfest, Amsterdam Nederländerna 27 maj 2011. Ja, jag vet jag brukar inte tycka om enaxlat. Men på något sett ändrar Maxima min uppfattning kring det här. Jag älskar färgen, även om jag inte brukar föredra orange. Jag älskar den för fallet, chiffongen, färgen och hur den sitter fast i armen. Jag vågar gå så långt som att säga att jag älskar denna axelbandslösa klänningen!
4. Nikolaos och Tatianas bröllop, Grekland (ön Spetses) 25 augusti 2010. Fråga mig inte varför, men jag är riktigt svag för den här klänningen! Den har så vackra fäger, jag älskar skärpet i midjan och regnbågsfärgerna bryter av så fint. En perfekt sommarklänning att gå på bröllop i.
5. Prins Charles 60-årsfest, London november 2006. Kan man annat en älska klänningen? Nej jag tror inte det heller. Plisserade volanger i eldigt rött, som påminner mig om hennes sydamerikanska ursprung. Dessutom tycker jag om att den är axelbandslös. Snyggast på festen utan tvekan!
6. Kung Carl Gustavs 60-årsfest, Stockholm april 2006. Helt slät upptill. Det är oerhört sällan jag ser axelbandslösa klänningar där toppen är helt släp. Den är alltid hjärtformad eller har någon detalj. Därför blir jag så glad av att se denna klänningen. Dessutom har den härlig vidd,  och det är roligt att hon vågar fjädrar!
Ja, det blev sex klänningar, eftersom jag bara visade tre igår. Jag vet att om det skulle jämna ut sig så skulle jag vissat sju, men nu blev det som det blev! Här kommer dem fantastiska bilderna till inlägget! Ha en bra kväll, ses imorgon igen!
Kronprinsessan Máxima och kronprins Willem-Alexander klädd för gala.
1. Foto: All over press via Svenskdamtidning
2. Foto: Scanpix via Ebba Von Sydows blogg
3. Foto: Charles Hammarsten/Stellas Pictures via Svenskdamtidning
4. Foto: Stella Pictures via Svenskdamtidning
5. Foto: Svenskdam via Lotta Wretmans kungliga modeblogg
6. Foto: Svenskdam

Maximas värsta val!

Idag tar vi en titt på några av Maximas klänningar, som inte var något vidare...
1. Holland, hösten 2011. Nej usch! Jag tycker verkligen inte om något med denna klänningen. Skulle kanske vara att Maxima i alla fall väljer färg, men den går inte hem. För det första: Den är enaxlad (jag tycker inte om enaxlade klänningar). För det andra, den har ett material som ser plastigt ut. För det tredje skärpet på sidan ser konstigt ut. För det fjärde: Formen sitter fel på henne. För det femte och sista: Maxima matchar smink och accesoarer hemskt i denna outfit!
2. Victoria och Daniels bröllopsdag, Stockholm 2010. Denna klänningen ger mig en känsla av Ursula, ni vet den onda kvinnan i lilla sjöjungfrun! Visst kan det vara fint att visa former (hon är inte lika trådsmal som några av Europas kronprinsessor) men färgen är liksom tråkig! Maxima brukar alltid visa upp härliga färger och liva upp tillställningar, men det fick vi inte se denna gång.
3. Holand, april 2011. Bara tråkig. Det ser ut som om Hollands kronprinsessa ska på begravning. Ringningen är väldigt hög, för hög och det ser faktiskt ut som om hon har morgontofflor på sig. (Jag gillar inte öppen tå heller!)
Det blev bara tre fula klänningar? Varför tidsbrist (som så ofta annars) och väldigt få klänningar som inte var snygga! Det var nästan svårare än att hitta fula klänningar som Mary burit... Här kommer bilderna till inlägget i alla fall:

Foto: Svenskdam

Foto: Svenskdam

Foto: Svenskdam
Puss på er och hoppas att ni inte fick ett illamående av alla dessa gräsliga klänningar, och sprang till närmaste modemagasin! Återkommer imorgon!

Maximas vecka är äntligen igång!

Nu kör vi igång Maximas vecka! Här kommer lite fakta om henne:
Maxima Zorreguieta Cerruti föddes i Sydamerika, närmare bestämt i Argentina, den 17 maj 1771. Hon föddes som dotter till Jorge Zorreguieta och Maria del Carmen Cerruti. 1988 tog Maxima examen och började studera ekonomi i hemlandet. Efter det arbetade hon på banker och andra jobb med ekonomiinriktning, i Argentina, New York och stora delar av Europa.
1999 träffade hon prinsen. Dock uppstod en del problem. Maximas pappa blev 1976 jordbruksminister i Videlas regering, som bland annat uppmuntrade tortyr. Jorge utropade sig som diktator i landet. Detta var såklart inte Maximas fel, men hon skulle ändå komma att lida av det, när hon träffade prinsen.
Folket ansåg att Willem-Alexander fick välja, kärleken eller tronen. Men prinsen stod på sig och den 30 mars 2001 blev förlovningen officiell. Maxima visade upp sin ring, en orange, mycket ovanlig diamant. Den 2 februari 2002 gifte dem sig. Maxima var vacker i en klänning med båtringning från Valentino. En oskriven regel för kungligheter är att välja en designer från landet (alltså Holland), till att designa klänningen, men den traditionen bröt Maxima. Kronan och slöjan hon bar, dagen till ära tycker jag är urläckra!
Paret fick sitt första barn, Catharina Amalia den 7 december 2003. Den 26 juni 2005 blev de förädrar till ytterliggare en dotter, Alexia. Minstingen Ariane föddes den 10 april 2007. Familjen bor i villa Eikenhorst, en bit utanför Haag.
Maxima är utan tvekan Europas färgstarkaste prinsessa. Det är extremt sällan man ser henne i svart, grått eller vitt. Hon väljer oftast rött, rosa (gärna tillsammans!) och orange, som är Hollands nationalfärg, och dessutom matchar det hennes förlovningsring. Kronprinsessan Maximas hatter är en historia för sig, vissa älskar man, andra hatar man. Jag älskar dock majoriteten av dem! En fördel Maxima har i sitt jobb är att hon är flerspråkig, mycket bra!
Ja det är ingen tvekan om att Maxima blir en bra drottning, när den dagen kommer...

Förlovningen 2001. Foto: All over press, IBL

Maximas förlovningsring. Foto: Okänt
Maxima kunde inte hålla tillbaka tårarna under bröllopsceremonin. Foto: Okänt
Brudparet. Foto: IBL
Klänningen i sin helhet, det är ett långt släp! Foto: Okänt
Kyssen på balkongen! Förövrigt den längsta kungliga kyss jag någonsin sett, wow så kära dem är!
Paret med sitt första barn, Catherina-Amalia. Foto: Okänt
En nyfödd prinsessa, Alexia juni 2005. Foto: Okänt
Familjens tredje dotter, Ariane, nyfööd i april 2007. Foto: Okänt
Vackra kronprinsparet med sina barn, vid Willem-Alexanders 40-årsfest. Foto: Svenskdam
Prince Willem-Alexander Crown Prince Willem Alexander and Argentine-born Princess Maxima of the Netherlands pose with their daughters (L-R) Ariane, Alexia and Amalia during a photo call at the beach on July 20, 2009 in Wassenaar, Netherlands.Ännu en familjefotografering. Foto: Mark Render
Ett bra exempel som visar hur färgstark Maxima är! Foto: Svenskdam
En av Maximas, enligt min smak, mer lyckade... foto: Svenskdam
Och mindre lyckade hattar. Foto: Svenskdam
Det var allt, försöker göra ett inlägg imorgon, det ska nog gå! Puss så länge.

Lovade ju att skriva!

Lovade ju att skriva idag, kom dock inte på det förrens nu, och har nu inte tid att skriva om Maxima. Men jag ska verkligen försöka hinna imorgon, kram <3
Kronprinsessan Maxima

Lite nytt!

Tänkte berätta lite kort om kommande saker i den kungliga världen:
Rykten går att Charlene (redan) är gravid! Gissa om jag hoppas att skvallret är sant!
Daniel ska under vecka 43 åka till USA själv. Victoria skulle först följa med, men hoppade av eftersom hon inte orkade, på grund av graviditeten.
Det danska kronprinsparet ska också till USA, de åker en vecka innan Daniel.
Och nästa vecka kör vi Máxima vecka, härligt att få en ny prinsessvecka igen!
Avslutar med att slänga in nya bilder på nordens gravida prinsessor.




























Söta Marie i tight fodral, visst syns magen väl?!
Foto: All over press

Vackra Victoria i lila blus från svenska Greta, ser ni att magen sticker ut? :)
Foto: Charles Hammarsten

























Ännu en bild på vår kronprinsessa, ser ni formen av magen under blusen?
Foto: Charles Hammarsten

Återkommer imorgon! Puss

Mer om graviditeten-fler magar?

Hej fina bloggen! Jag vill bara säga något angående det jag skrev för ett tag sen. Jag hoppades ju på tillökning i Norge och Spanien. Men jag lyckades ju glömma alla nygifta par. Självklart hoppas jag på att Tatiana och Nikolaos snart blir föräldrar, de gifte sig ju två månader efter Victoria och Daniel. Nikolaos har passerat 40 år nu och visst är dem båda barnkära, så det lär inte dröja så länge.
Catherine och William då? Storbrittaniens nya prinspar vill också ha barn. Det har faktiskt inte gått så långt tid sedan det vackra bröllopet i Westminster Abbey, i april. Kate är också väldigt smal, och engelska läkare tror att det kan vara en inspelande faktor, i att ingen graviditetsmage syns på Catherine. Frågan är om hon ens kan få barn just nu, hoppas, hoppas!
Charlene och Albert, lilla Monacos furstepar. Dem 30 000 invånarna i landet längtar säkert efter en arvinge, liksom Albert som redan är 52 år! Och jag vet att Charlene också längtar efter en liten bebis. Men tålamod, det har bara gått tre månader efter bröllopet, men nästa år ser förhoppningsvis en ny kunglig baby dagens ljus.
Zara (dotter till prinsessan Anne, som i sin tur är dotter till drottning Elizabeth, Zara är alltså barnbarn till Zara) och Mike vigdes i slutet av juli, under en liten familjär ceremoni. Klänningen var kanske ingen höjdare, men brudparets lycka lyste igenom. Paret älskar som många andra barn, och vill själva ha egna, men det får vänta ett tag. Men någon gång, absolut!
Ja sammanfattningsvis: 2012 lär bli året då många kungliga bebisar föds. Victoria och Marie vet vi säkert är gravida och till 2012 hoppas jag att Tatiana, Catherine, Charlene och Zara alla blir mammor för första gången!
Tatiana Blatnik Prince Nikolaos of Greece and Denmark weds Tatiana Blatnik at sunset in the whitewashed 19th-century cathedral of Saint Nicholas with several European royals in attendance.Tatiana och Nikolaos vid det romantiska bröllopet i augusti i fjol. Snart blir de förhoppningsvis föräldrar! Foto: Bauer Griffin
Den officiella bilden på prinsessan Catherine och prins William. Kate är smal, men jag hoppas att det inte hindrar dem från att bli föräldrar! Foto: engelska kungahuset

Det lyckliga nygifta fursteparet, Charlene och Albert i somras. Jag hoppa även här på en liten kunglig knodd snart! Spännande... Foto: Okänt
Någon som gillar klänningen, jag är som sagt inget fan. Men jag skulle tro att makarna kan få urgulliga barn. Upp till bevis! Foto: Okänt

 

Återkommer så snart jag kan, men ni vet ju hur det brukar bli haha! :D

kungligkoll

Hej och välkommen till min blogg. Jag är en ung tjej som bor i Skåne och gillar kungligheter. Här på min blogg skriver jag om deras liv, stil och arbete. Jag ger också boktips och filmtips om kungligheter och svarar på alla frågor jag får så gott jag kan. Hoppas ni följer bloggen, jag uppdaterar så ofta jag kan. Kram!

RSS 2.0