Marie är gravid!

För en månad sen, (oj vad jag är dålig på att blogga) den 24 augusti, bekräftade det danska hovet den glada nyheten. En vecka efter att vi fått veta, att vår kronprinsessa är gravid.
Joachim och Marie förlovade sig den 3 oktober 2007. Den 4 maj 2008 fick Joachim sin franska Marie, i Mögeltönder kyrka. Nästan på dagen ett år efter bröllopet, föddes deras son, den 3 maj 2009. Han fick namnen Henrik Carl Joachim Alain vid dopet, den 27 juli samma år,  i samma kyrka som hans föräldrar gift sig ett år tidigare.
Och nu är alltså Marie gravid igen. Prinsen eller prinsessan är beräknad till januari 2012. Lite innan Victorias bebis alltså! Och ett år efter Mary och Frederiks tvillingar. Joachim har sönerna Nikolai, 12 år och Felix, 9 år sedan sitt äktenskap med Alexandra. De ser mycket fram emot sitt nya syskon. Joachim har sagt i en intervju, att han hoppas på en flicka denna gång. Det kan man förstå, har har ju faktiskt redan tre söner. Men det viktigaste är att barnet är friskt och mår bra, som Joachim själv sa. Jag hoppas på en prinsessa. Blir det en prins tippar jag på att han får heta, Alexander, Carl, Gustav, Richard, Valdemar eller William. Blir det en flicka tror jag att hon får heta Ingrid, Anne, Odile eller Lykke.
Nu hoppas jag på tillökning i fler kungahus. 2005 var det babyboom i Europas kungahus. Letizia av spanien, Matilde av Belgien, Mette-Marit av Norge, Mary av Danmark och Maxima av Holland var alla gravida. En sådan babyboom tror jag inte vi får se igen, men någon mer prinsessa kunde gått hänga på Victoria och Marie. Mette-Marit kanske, eller Letizia, hon har ju faktiskt "bara" två. Mary och Frederik är nog väldigt nöjda nu! Men vi får väl se...
Marie med sin förstfödde, Henrik.
Foto: Svenskdam

Victorias mage

Här kommer bilder på kronprinsessans mage, sedan graviditeten blev känd, den 17 augusti 2011. På några av bilderna döljer hon magen väl, och på andra visar Victoria stolt upp den. Titta själv här:

 

 
 
 
  Handen på magen!
Här syns det verkligen!

 
Och här syns magen också ordentligt, i de tighta klänningen. 
 

 
Är det vinden, eller är magen så stor?!
Raka enkla klänningar har varit kronprinsessans melodi, senaste tiden.
 
 
Det var allt! Jag funderar mycket på hur hennes nobelklänning kommer se ut, men det får vi se i december.

Mette-Marits kungliga stil

 
 
 
 

Nu så, Mette-Marits stil!

Ojojoj, jag är fruktansvärt dålig på att uppdatera. Men nu är jag igång igen, denna gången är det verkligen sant. Jag längtar efter att köra igång bloggen igen! Här kommer Mette-Marits stil:
1. Mjuka pasteller. Mette-Marit väljer ofta babyblått, beige, blekrosa och syrenlila. Det är färger som passar henne utmärkt, det visade hon inte minst på Victoria och Daniels bröllop i fjol.
2. Elegant i helsvart. Bästa lösningen när du inte vet vad du ska ha på dig. Det är klassiskt, snyggt och elegant. Dem svarta strumpbyxorna använder kronprinsessan väldigt ofta annars också, och matchar inte bara med svart.
3. Vitt lyser upp. Norges kronprinsessa väljer att väldigt ofta bära vitt. Det gör att hon sticker ut, på ett värdigt sätt. Ett modigt val! Vita dräkter, klänningar och blusar avlöser varandra, mycket effektivt!
4. Härliga halsband. Mette-Marit har många stora, coola halsbandi garderoben. Bland annat ett vitt pärlhalsband från Lanvin invirat i spets och sidenband. Smakfullt, och enkelt att hänga över en ekel topp eller klänning, för att piffa upp outfiten.
5. Höghalsat. Nej urringat är inget för Mette-Marit, hon vill ha det högt skuret, gärna med trekvartsarm. Snyggt, personligt och strikt på samma gång!
Ja, nu kan du få alla nordiska kronprinsessors stil, bra va?
Lägger upp bilder senare, kram

kungligkoll

Hej och välkommen till min blogg. Jag är en ung tjej som bor i Skåne och gillar kungligheter. Här på min blogg skriver jag om deras liv, stil och arbete. Jag ger också boktips och filmtips om kungligheter och svarar på alla frågor jag får så gott jag kan. Hoppas ni följer bloggen, jag uppdaterar så ofta jag kan. Kram!

RSS 2.0